Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos mézeskrémes recept

Kókuszos mézeskrémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg méz
    • 6 ek olaj
    • 6 ek lefőzött kávé, vagy 3 ek instant kávé 3 ek forró vízzel elkeverve
    • 3 ek tej
    • 2 tk szódabikarbóna
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 6 dl tej
    • 6 ek búzadara
    • 10 dkg cukor
    • vanília kivonat
    • 30 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1,2 dl habtejszín (cukrozatlan)
    • 12 dkg étcsoki
    • olvasztott fehércsoki (opcionális)

    Elkészítése:

    Tészta:

    Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve aranyszínűre karammellizáljuk. Amikor már szép színű, hozzáadjuk a tejet. Vigyázzunk, mert fel fog habzani! Amikor elült a hab, akkor a kávét is hozzáadjuk és félretesszük.

    A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót, majd ráöntjük a mézes keveréket és fakanállal elkezdjük összedolgozni. Amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel gyúrjuk össze.

    A kész tésztát 4 részre osztjuk. Azt a tésztát, amelyiket éppen nyújtanánk, előtte dobjuk be a mikróba kb 10 másodpercre. Ekkor a méz visszalágyul és sokkal könnyebb lesz kinyújtani.

    A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt egyenként megsütjük.

    Krém:

    A kókuszreszeléket száraz seprenyőben illatosra pirítjuk.

    A tejben felfőzzük a cukrot és a búzadarát, majd még forrón belekeverjük a margarint és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen. Ezután a kókuszreszeléket is belekeverjük.

    Összeállítás:

    Amielőtt a lapokat betöltenénk a krémmel, haberővel kissé habosítsuk ki. A kész krémet osszuk 3 egyenlő részre és töltsük be vele a lapokat. Midndegyik lap után jól nyomkodjuk össze az egészet, hogy a lapokat mindenhol érje a krém. Éjszakára hűvös helyre tesszük. A tetejére akár nehezéket is tehetünk.

    Másnap a tejszínt összeolvasztjuk a csokival és bevonjuk vele a süti tetejét. Ízlés szerint fehércsokival is díszíthetjük, de el is maradhat.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá