Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve aranyszínűre karammellizáljuk. Amikor már szép színű, hozzáadjuk a tejet. Vigyázzunk, mert fel fog habzani! Amikor elült a hab, akkor a kávét is hozzáadjuk és félretesszük.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót, majd ráöntjük a mézes keveréket és fakanállal elkezdjük összedolgozni. Amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel gyúrjuk össze.
A kész tésztát 4 részre osztjuk. Azt a tésztát, amelyiket éppen nyújtanánk, előtte dobjuk be a mikróba kb 10 másodpercre. Ekkor a méz visszalágyul és sokkal könnyebb lesz kinyújtani.
A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt egyenként megsütjük.
A kókuszreszeléket száraz seprenyőben illatosra pirítjuk.
A tejben felfőzzük a cukrot és a búzadarát, majd még forrón belekeverjük a margarint és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen. Ezután a kókuszreszeléket is belekeverjük.
Amielőtt a lapokat betöltenénk a krémmel, haberővel kissé habosítsuk ki. A kész krémet osszuk 3 egyenlő részre és töltsük be vele a lapokat. Midndegyik lap után jól nyomkodjuk össze az egészet, hogy a lapokat mindenhol érje a krém. Éjszakára hűvös helyre tesszük. A tetejére akár nehezéket is tehetünk.
Másnap a tejszínt összeolvasztjuk a csokival és bevonjuk vele a süti tetejét. Ízlés szerint fehércsokival is díszíthetjük, de el is maradhat.