Kókuszhabos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 tk sütőpor
- csipet só
Kókuszhab:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 10 gramm porzselatin
Tészta kenéséhez:
- 5-6 ek meggylekvár vagy ízlés szerinti más savanykás lekvár
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).
A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára.
3 habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.
1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén keverjük simára (egy evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).
Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
A tepsiben lévő és teljesen kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.
Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »