Kókuszhabos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - 2 tk sütőpor
- csipet só
Kókuszhab:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 10 gramm porzselatin
Tészta kenéséhez:
- 5-6 ek meggylekvár vagy ízlés szerinti más savanykás lekvár
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe, és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).
A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára.
3 habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.
1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket, és szintén keverjük simára (egy evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).
Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
A tepsiben lévő és teljesen kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.
Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »













