Zabkekszes-kókuszos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
18 x 27 cm-es tepsihez:
- 25 dkg Győri Édes Zabfalatok
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg dió
- 5 dkg csokoládé (70 %-os)
- 170 g sűrített tej
Elkészítése:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
A diót törjük kisebb darabokra, majd szórjuk rá a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval.
Végül csorgassuk rá a sűrített tejet.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütőpapírral együtt emeljük ki a süteményt a tepsiből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Hűvös, száraz helyen fóliával lefedve több napig friss, és omlós marad.