Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabkekszes-kókuszos szelet recept

Zabkekszes-kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    18 x 27 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg Győri Édes Zabfalatok
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 7 dkg aszalt vörös áfonya
    • 5 dkg dió
    • 5 dkg csokoládé (70 %-os)
    • 170 g sűrített tej

    Elkészítése:

    A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.

    A diót törjük kisebb darabokra, majd szórjuk rá a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval.
    Végül csorgassuk rá a sűrített tejet.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt a sütőpapírral együtt emeljük ki a süteményt a tepsiből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Hűvös, száraz helyen fóliával lefedve több napig friss, és omlós marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá