Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény recept

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 15 dkg margarin (hideg)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só

    Tetejére:

    • eperlekvár
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • kb. 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

    Margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

    Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és rákenjük a lekvárt (jó vastagon), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

    Míg sül a tészta a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszeléket belekeverjük.

    Miután már majdnem megsült a tészta kivesszük a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot, majd vissza tesszük sülni kb. 10 perce, míg a hab kicsit elkezd barnulni.

    Ha már a hab is megsült (kicsit megbarnult) kivesszük hűlni, majd egyforma kockákra felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá