Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 4 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére:

  • eperlekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

Margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és rákenjük a lekvárt (jó vastagon), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Míg sül a tészta a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszeléket belekeverjük.

Miután már majdnem megsült a tészta kivesszük a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot, majd vissza tesszük sülni kb. 10 perce, míg a hab kicsit elkezd barnulni.

Ha már a hab is megsült (kicsit megbarnult) kivesszük hűlni, majd egyforma kockákra felvágjuk.