Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-kókuszhabos szelet recept

Sárgabarackos-kókuszhabos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só

    Sárgabarackos rész:

    • kb 1 kg sárgabarack
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Kókuszhab:

    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 10 gramm porzselatin

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe.

    A sárgabarackot vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd a domború felével felfelé, rakjuk szorosan egymás mellé a tészta tetején.

    A cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a sárgabarackra.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt készre (én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe, és alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára. 3 dl habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.

    1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

    Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy-két evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).

    Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.

    A tepsiben lévő és teljesen kihűlt barackos tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.

    Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá