Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos pite recept

Sárgabarackos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 1 cs leveles tészta
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek kukoricakeményítő
    • kb 10 db sárgabarack

    Elkészítése:

    Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

    A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet és robotgéppel keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük simára.

    Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes és jól illik hozzá a sárgabarack.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá