Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-morzsás pite recept

Sárgabarackos-morzsás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 20 dkg vaj vagy 15 dkg sertészsír
    • 10 dkg porcukor
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 80 dkg kimagozott sárgabarack
    • 10 dkg barnacukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 10 dkg darált dió a szóráshoz

    Édes morzsa:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg hideg vaj
    • 10 dkg barnacukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat (vagy zsírt) és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk).

    Ezután nyújtsuk ki, és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen (én egy enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki és a papírral együtt átemeltem a tepsibe).

    A kimagozott sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd keverjük össze és hagyjuk legalább egy fél órát állni (közben keverjük át).

    A tepsiben lévő tésztát szórjuk meg a darált dióval, majd kanalazzuk rá a fűszeres sárgabarackot.

    A liszthez adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, és a felkockázott hideg vajat, majd az ujjhegyünkkel nagyjából, hogy nagyobb darabos legyen morzsoljuk össze. Ezután szórjuk rá a sárgabarack tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára.

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája omlós, a töltelék jó szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá