Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-pudingos pite recept

Barackos-pudingos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • fél mk só
    • 12 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin vagy 18-20 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1 l kajszibaracklé
    • 5 ek cukor
    • 3 cs vanília ízű pudingpor
    • kb 1 kg sárgabarack (ha puha akkor kevesebbet kockázzunk fel mert sok levet enged)

    Elkészítése:

    A töltelékkel kezdünk. A kajsziléből, cukorból, pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy közepes méretű (25*35 cm-es) tepsibe fektetjük, megszórhatjuk darált háztartási keksszel, rákenjük a pudingot, amibe előtte belekeverjük a magozott és felkockázott barackot.

    Rátesszük a másik kinyújtott lapot és 180fokon kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Teljesen kihűtjük, legjobb csak másnap szelni.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá