Barackos-pudingos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barackos-pudingos pite

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél mk só
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin vagy 18-20 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl

Töltelék:

  • 1 l kajszibaracklé
  • 5 ek cukor
  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • kb 1 kg sárgabarack (ha puha akkor kevesebbet kockázzunk fel mert sok levet enged)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdünk. A kajsziléből, cukorból, pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy közepes méretű (25*35 cm-es) tepsibe fektetjük, megszórhatjuk darált háztartási keksszel, rákenjük a pudingot, amibe előtte belekeverjük a magozott és felkockázott barackot.

Rátesszük a másik kinyújtott lapot és 180fokon kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Teljesen kihűtjük, legjobb csak másnap szelni.

Porcukorral meghintve tálaljuk.