Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás, áfonyás-túrós pite recept

Morzsás, áfonyás-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg vaj vagy 10 dkg sertészsír
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek étkezési keményítő
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 25 dkg áfonya

    Édes morzsai:

    • 8 dkg liszt
    • 5 dkg zabpehely
    • 5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj (puha)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a tölteléket.

    Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, majd csepegtessük le és papírtörlővel töröljük szárazra.

    A túrót villával kicsit törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, az egész tojást és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingport (vagy az étkezési keményítőt), majd szintén keverjük alaposan össze.

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd szórjuk meg az áfonyával.

    A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon.

    Ezután az édes morzsát szórjuk az áfonya tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá