Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Édes morzsai:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a tölteléket.
Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, majd csepegtessük le és papírtörlővel töröljük szárazra.
A túrót villával kicsit törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, az egész tojást és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingport (vagy az étkezési keményítőt), majd szintén keverjük alaposan össze.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd szórjuk meg az áfonyával.
A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon.
Ezután az édes morzsát szórjuk az áfonya tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.