Morzsás, áfonyás-túrós pite

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy 10 dkg sertészsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek étkezési keményítő
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojás (nagy)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg áfonya

Édes morzsai:

  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (puha)