Sárgabarackos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 1 cs leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 3 tojássárga (nagy)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek kukoricakeményítő
  • kb 10 db sárgabarack

Elkészítése:

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet és robotgéppel keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük simára.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes és jól illik hozzá a sárgabarack.