Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-sajttortás szelet recept

Barackos-sajttortás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:
    Alap:

    • 300 g finomliszt
    • 90 g (barna)cukor
    • csipet só
    • 220 g olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 3-4 barack kockázva
    • 1 ek citromlé
    • 1/4-ed tk szerecsendió

    Töltelék:

    • 700 g mascarpone
    • 150 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliaaroma vagy paszta

    Tetejére:

    • 85 g finomliszt
    • 95 g (barna)cukor
    • 100 g puha vaj
    • 55 g zabpehely
    • 1 marék nagyobb darabokra vágott dió
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    Alap:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezt a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 15 percig sütjük.

    Töltelék:

    A mascarponét összekeverjük a cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojásokat és a vaníliát. Ezt a masszát rásimítjuk az elősütött alapra, majd rátesszük a citromlével és szerecsendióval elkevert barackot.

    Tetejére:

    A tetejére való alapanyagokat összegyúrjuk, majd a varack tetejére tesszük kisebb darabokban.

    40-45 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.

    Ha teljesen kihűlt, akkor felszeljük és ízlés szerint csorgathatunk rá karamellöntetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá