Barackos-sajttortás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:
Alap:

  • 300 g finomliszt
  • 90 g (barna)cukor
  • csipet só
  • 220 g olvasztott vaj

Töltelék:

  • 3-4 barack kockázva
  • 1 ek citromlé
  • 1/4-ed tk szerecsendió

Töltelék:

  • 700 g mascarpone
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • vaníliaaroma vagy paszta

Tetejére:

  • 85 g finomliszt
  • 95 g (barna)cukor
  • 100 g puha vaj
  • 55 g zabpehely
  • 1 marék nagyobb darabokra vágott dió
  • 1 tk fahéj

Elkészítése:

Alap:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezt a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 15 percig sütjük.

Töltelék:

A mascarponét összekeverjük a cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojásokat és a vaníliát. Ezt a masszát rásimítjuk az elősütött alapra, majd rátesszük a citromlével és szerecsendióval elkevert barackot.

Tetejére:

A tetejére való alapanyagokat összegyúrjuk, majd a varack tetejére tesszük kisebb darabokban.

40-45 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor felszeljük és ízlés szerint csorgathatunk rá karamellöntetet.