Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-kókuszos szelet recept

Habos-kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál olaj
    • 1 fél kiskanálnyi sütőpor

    A locsoláshoz:

    • 0.5 dl víz
    • 2 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 7 evőkanál tejszínhab

    A tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor, majd belekeverjük a tojáshabot.

    A kész masszát kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.

    A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.

    Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A 2 dl tejszínhabot keményre verjük és a krémre simítjuk.

    A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá