Hozzávalók:
A locsoláshoz:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor, majd belekeverjük a tojáshabot.
A kész masszát kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.
A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A 2 dl tejszínhabot keményre verjük és a krémre simítjuk.
A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.