Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos szelet recept

Kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 20 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 7 dkg porcukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kókuszhab:

    • 12 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 27 dkg kókuszreszelék
    • lekvár ízlés szerint (én eperdzsemet kanalaztam a tésztára)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a kinyújtott tésztát. (Én a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy tettem a tepsibe.) Ezután a tepsiben lévő tésztát 10 percre tegyük be hűtőbe pihentetni.

    A sütőt melegítsük fel, majd tegyük be a tepsit, és a tésztát közepes hőmérsékleten (180 fok) 15-20 perc alatt süssük elő. A hűtőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kanalazzunk rá eperdzsemet. (Bármilyen lekvárral készíthetjük)

    A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Ezután óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket.

    Végül a kókuszos habot kanalazzuk rá a dzsem tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre, hogy a tetején a hab már szép színt kapjon.

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    A kókuszos szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 456 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 46 g
    Zsír: 29 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá