Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes almás recept

Grízes almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A bögre 2,5 dl-es.

    • 1 bögre kefir
    • 1 bögre gríz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 nagyobb méretű alma
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 5–6 evőkanál cukor (tetszés szerint)

    Elkészítése:

    A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, majd ráöntjük a citromlevet, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm-es tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

    Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.

    A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát és csokoládédarabokat is ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá