Grízes almás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.

  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre gríz
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 nagyobb méretű alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5–6 evőkanál cukor (tetszés szerint)

Elkészítése:

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, majd ráöntjük a citromlevet, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.

A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm-es tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.

A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát és csokoládédarabokat is ízlés szerint.