Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-áfonyás zserbó recept

Fehércsokis-áfonyás zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 1 csomag instant élesztő
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál rum
    • 25 dkg vaj
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 50 dkg baracklekvár
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vörösáfonya

    Tetejére:

    • 10 dkg fehércsoki

    Elkészítése:

    A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. A sütőlapot (30*40 cm-es) belisztezzük.

    A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk, de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát.

    A tésztát három részre osztjuk és egy kicsit (30 percet) hűtőben pihentetjük.

    Kinyújtjuk az első tésztát, a lisztezett sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki, és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta.
    A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.

    175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá a felolvasztott csokit.

    Hosszúkás szeletekre vágjuk. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, ha persze, ha marad belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá