Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini zserbó recept

Mini zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

    Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

    A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk.

    A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal nyomjunk bele egy széles lyukat.

    Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. A lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb 1 csapott kávéskanálnyi jut minden egyes sütibe).

    180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

    A csokoládét az étolajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

    50 db süim lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá