Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo zserbó recept

Paleo  zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg mandulaliszt
    • 30 dkg kókuszliszt
    • 15 dkg kókuszzsír
    • 1 dl kókusztej
    • 2 dl kókusztejszín
    • fél csomag sütőpor
    • 15 dkg eritrit
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porrá őrölt eritrit/nyírfa porcukor
    • 1 üveg baracklekvár (házi, cukor nélküli)

    Tetejére

    • 20 dkg GM étcsokoládé (steviával édesített)
    • 1 evőkanál szőlőmagolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.

    Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk

    A darált diót elkeverjük az eritrittel.

    Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.

    Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét a szőlőmagolajjal és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

    Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.

    Tipp:

    Igazi karácsonyi csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá