Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi zserbó recept

Karácsonyi zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • csipetnyi só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dkg élesztő
    • 3 ek tejföl
    • 6 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • ízlés szerint baracklekvár
    • kb 20 dkg dió
    • kb 20 dkg cukor

    Tetejére:

    • 150 g étcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, majd a vajjal és egy csipet sóval elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot és a tojások sárgáját.

    A tésztát jól összegyúrjuk, majd letakarva fél órán keresztül állni hagyjuk.

    A diót összekeverjük a cukorral.

    A tésztát a pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk.
    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd belehelyezzük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük lekvárral harmadával és megszórjuk a cukros dió harmadával.

    A következő lapot is kinyújtjuk, szintén rátesszük az előzőre és megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval. A 3 lappal is így járunk el. A 4. lapot már nem kell megkenni.

    Az egészet villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.

    Megvárjuk, míg a tészta teljesen kihűl, ezután tesszük rá a csokimázat, amit előzőleg vízgőz felett olvasztunk össze az olajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá