Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi muffin recept

Karácsonyi muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 gránátalma
    • 15 dkg rizsliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 15 dkg margarin
    • 3 evőkanál eritrit vagy cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (M-es)
    • 3 ek lekvár

    A krémhez:

    • 2 dl cukrászhab
    • 20 dkg mascarpone
    • 1-2 ek eritritpor vagy por vagy porcukor

    Továbbá:

    • rozmaring ágacskák
    • eritritpor vagy porcukor
    • díszítő cukorkák

    Elkészítése:

    A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és félretesszük.

    A muffinformákat kapszlikkal kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. A puha margarint a tojást, az eritritet a baracklekvárt robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a gránátalma magocskákat is.

    Muffin kapszlikba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

    Amíg sül a tejszínt habbá verjük, a mascarponét az eritritporral kihabosítjuk, végül a két krémet óvatosan összeverjük.

    A krémet kihűlt muffinok tetejére halmozzuk egy sima csöves habzsák segítségével. Végül rozmaring ágacskákkal díszítjük, és egy kevés porcukorral, vagy poreritrittel megszórjuk.

    Tipp:

    Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! Kezdők is bátran elkészíthetik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá