Karácsonyi muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 gránátalma
  • 15 dkg rizsliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 3 tojás (M-es)
  • 3 ek lekvár

A krémhez:

  • 2 dl cukrászhab
  • 20 dkg mascarpone
  • 1-2 ek eritritpor vagy por vagy porcukor

Továbbá:

  • rozmaring ágacskák
  • eritritpor vagy porcukor
  • díszítő cukorkák

Elkészítése:

A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és félretesszük.

A muffinformákat kapszlikkal kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. A puha margarint a tojást, az eritritet a baracklekvárt robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a gránátalma magocskákat is.

Muffin kapszlikba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a tejszínt habbá verjük, a mascarponét az eritritporral kihabosítjuk, végül a két krémet óvatosan összeverjük.

A krémet kihűlt muffinok tetejére halmozzuk egy sima csöves habzsák segítségével. Végül rozmaring ágacskákkal díszítjük, és egy kevés porcukorral, vagy poreritrittel megszórjuk.

Tipp:

Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! Kezdők is bátran elkészíthetik!