Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg vaj
    • 1 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 0,5 dl rum vagy aroma
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk szódabikarbóna
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dióbél
    • 40 dkg sárgabaracklekvár
    • 30 dkg cukor (ízlés szerint)

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta lekenéséhez
    • 200 g étcsokoládé 3 ek olaj vagy vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk és addig kevergetjük amíg el nem olvad benne. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, a tojásoksárgájával, a fél mokkáskanál szódabikarbónával, meg a sóval tésztává gyúrjuk.

    Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

    A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett deszkán 35*30-as nagyságú lappá nyújtjuk.

    Az egyik lapot a vajjal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap.
    A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk.

    Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit még pihentetjük.

    Előmelegített sütőben megsütjük 160 fokon kb 45-50 perc alatt.

    Amikor kihűlt a csokit a vajjal/olajjal összeolvasztjuk és rácsorgatjuk a tésztára, elsimítjuk.

    Amikor a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá