Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros-meggyes zserbó recept

Vörösboros-meggyes zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 15 g friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 80 ml langyos tej
    • csipet só
    • kb 1-2 ek tejföl (szükség esetén)

    Töltelék:

    • 30 dkg őrölt dió
    • 15 dkg cukor
    • kb 40 dkg házi baracklekvár

    Vörösboros meggyhez:

    • 1 zacskó fagyos meggy (450 g)
    • 1 dl édes vörösbor
    • kb 15 dkg cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1-2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A meggyet egy szűrőbe szórjuk, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől, majd egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük, karamellizáljuk (ez idő alatt szépen besűrűsödik).

    A tésztához az élesztőt, a tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egészet jól összegyúrjuk.

    A tésztát 4 egyforma gombócra osztjuk.

    A tepsi aljába sütőpapírt fektetünk és belefektetjük az egyik kinyújtott tésztát, megkenjük a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a cukros dió 1/3-át. Ezt még kétszer megismételjük és az utolsó réteg dióra rászórjuk a meggyet, majd betakarjuk az utolsó tésztalappal.

    4. A süteményt letakarva kb 40 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra melegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá