Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk és addig kevergetjük amíg el nem olvad benne. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, a tojásoksárgájával, a fél mokkáskanál szódabikarbónával, meg a sóval tésztává gyúrjuk.
Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett deszkán 35*30-as nagyságú lappá nyújtjuk.
Az egyik lapot a vajjal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap.
A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk.
Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit még pihentetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük 160 fokon kb 45-50 perc alatt.
Amikor kihűlt a csokit a vajjal/olajjal összeolvasztjuk és rácsorgatjuk a tésztára, elsimítjuk.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.