Paleo zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Paleo  zserbó

Hozzávalók:

  • 55 dkg mandulaliszt
  • 30 dkg kókuszliszt
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 1 dl kókusztej
  • 2 dl kókusztejszín
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg eritrit
  • 1 darab tojás

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porrá őrölt eritrit/nyírfa porcukor
  • 1 üveg baracklekvár (házi, cukor nélküli)

Tetejére

  • 20 dkg GM étcsokoládé (steviával édesített)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.

Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk

A darált diót elkeverjük az eritrittel.

Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.

Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét a szőlőmagolajjal és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.

Tipp:

Igazi karácsonyi csemege.