Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. A sütőlapot (30*40 cm-es) belisztezzük.
A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk, de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát.
A tésztát három részre osztjuk és egy kicsit (30 percet) hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk az első tésztát, a lisztezett sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki, és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta.
A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá a felolvasztott csokit.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, ha persze, ha marad belőle.