Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mézes répatorta recept

Diós-mézes répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*32 cm-es formához vagy 26 cm-es tortaformához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál méz
    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1/2 teáskanál szerecsendió
    • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
    • 1,5 teáskanál fahéj (vagy a fűszerek helyett lehet mézes fűszert használni)
    • 40 dkg sárgarépa
    • 20 dkg dió (vagy lehet vegyesen is mandula, sótlan mogyoró, tökmag)
    • 10 dkg mazsola
    • aszalt gyümölcsök kb 10-15 dkg (pl áfonya, szilva, sárgabarack)
    • a forma vagy tepsi kikenéséhez margarin

    Elkészítése:

    A répát jól megmossuk, megtisztítjuk és a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát és a tetszés szerinti aszalt gyümölcsöket.

    A tojássárgákat a mézzel jól kikeverjük, majd a nagyon puha margarint is hozzáadjuk és simára keverjük.

    A liszthez adjuk a szódabikarbónát, fűszereket vagy fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a sárgákhoz és belekeverjük a répás keveréket.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a masszába.

    A tortaformát vagy tepsit kikenjük margarinnal, beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá