Hozzávalók egy 20*32 cm-es formához vagy 26 cm-es tortaformához:
Elkészítése:
A répát jól megmossuk, megtisztítjuk és a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát és a tetszés szerinti aszalt gyümölcsöket.
A tojássárgákat a mézzel jól kikeverjük, majd a nagyon puha margarint is hozzáadjuk és simára keverjük.
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, fűszereket vagy fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a sárgákhoz és belekeverjük a répás keveréket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a masszába.
A tortaformát vagy tepsit kikenjük margarinnal, beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 45 perc alatt készre sütjük.