Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 24*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 2 evőkanál tejföl
    • csipet só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 1.5 kg alma
    • ízlés szerint cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 teáskanál fahéj
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre.

    Tepsibe téve az egyik tésztát villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk a puhára párolt almát, amit hagytunk kihűlni és belekevertük a zsemlemorzsát. Miután a tölteléket elterítettük az alsó lapon, beterítjük a másik lappal.

    A tetejét is villával megszurkáljuk, majd tejjel megkenjük és kristálycukorral gazdagon meghintjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá