Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 24*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája

Töltelék:

  • 1.5 kg alma
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre.

Tepsibe téve az egyik tésztát villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk a puhára párolt almát, amit hagytunk kihűlni és belekevertük a zsemlemorzsát. Miután a tölteléket elterítettük az alsó lapon, beterítjük a másik lappal.

A tetejét is villával megszurkáljuk, majd tejjel megkenjük és kristálycukorral gazdagon meghintjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 30 percig sütjük.