Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 20 dkg finomliszt
    • 30 dkg vaj vagy margarin, vagy 15 dkg zsír
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta lekenéshez
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk és állni hagyjuk.
    (Én 1,5 kg almát pucoltam és reszeltem le, majd a cukorral, fahéjjal együtt kicsit elforraltam a levét és még melegen ráraktam az első lapra, úgy fedtem le a másikkal).

    A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd kétfelé vesszük.

    Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kinyomkodott, reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.

    Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük, 180 fokon kb 40-45 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá