Almás pite egyszerűen recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek sertészsír
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromlé
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2 részre osztjuk. Egyiket zsírozott, lisztezett, 23*37 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a kinyomkodott reszelt almát és a többi hozzávalót megpároljuk. Kis hűlés után a tésztára simítjuk, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Megszurkáljuk, végül megkenjük a tojásfehérjével. Aranybarnára sütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.
Kihűlve, porcukrozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.