1. Grízes tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg szélesmetélt
- 10 dkg búzadara
- 2,5 dl víz
- 1,5 ek olaj
- csipet só
- porcukor
- (barack)lekvár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Tejfölös-virslis tészta
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Zöldséges sült tészta
Hozzávalók:
- 0,5 kg spagetti tészta
- 2 db hegyes erős paprika
- 1 szál póréhagyma
- negyed fej édes káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 1 kk curry
- 1 kk gyömbér
- 1 mk őrölt kömény
- só
- 2 dl szójaszósz
- 1 kk őrölt fehérbors
- olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Tejszínes, gombás tagliatelle
Hozzávalók:
- 50 dkg tagliatelle tészta
- 3 dl főzőtejszín (de aki sok mártással szereti használjon 5 dl tejszínt) /20 %-os/
- 50 dkg erdei gombakeverék (én fagyasztottat használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 ek apróra vágott metélőhagyma
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Pikáns fokhagymás spagetti
Hozzávalók:
- 200 g spagetti
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 szárított chili paprika
- 4-5 ek olívaolaj
- víz
- só
- reszelt (parmezán) sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. „Piedone” penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 doboz vörösbab
- 1 doboz kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 2 dl ketchup
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajtos tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta (maradék tészta is jó, csak meg kell melegíteni)
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g sonka vagy sonkás szalámi
- 3 tömlős sajtkrém
- 150 ml tej
- olaj
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Gombás-sajtszószos makaróni
Hozzávalók:
- 250g makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400g csiperke gomba (konzerv)
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors, kakukkfű
- pirospaprika
- 10 dkg kolozsvári szalonna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Eredeti carbonara
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- 40 g parmezán sajt, plusz a tálaláshoz
- 150 g darabolt pancetta vagy bacon
- 200 g spagetti tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt bors vagy ízlés szerint
- ízlés szerint lehet sót hozzáadni, ha a szalonna nem elég sós
- (olíva)olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Csirkés-spenótos spagetti
Hozzávalók:
- 200 g spagetti tészta
- 25 dkg csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk szójaszósz
- olaj
- 85 g bébispenót
- 250 g hámozott, darabolt paradicsom (akár konzerv is)
- 2 dl jó sűrű tejszín
- 2-3 szelet bacon
- 10-15 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Garnélás-kagylós spagetti
Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek paradicsompüré
- 10 szem koktélparadicsom
- 250 g garnélarák
- 250 g kagylóhús
- só, bors, oregánó, cukor
- 3 tk petrezselyem
- 2 ek reszelt parmezán
- 250 g spagetti
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Szénégetők lakomája
Hozzávalók:
- 150 g spagetti
- 4 szelet füstölt szalonna
- 1/2 fej lilahagyma
- 1/2 szál kolbász
- 1 tojás
- 2 ek tejföl
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors