Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélás-kagylós spagetti recept

Garnélás-kagylós spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 ek paradicsompüré
    • 10 szem koktél paradicsom
    • 250 g garnélarák
    • 250 g kagylóhús
    • só, bors, oregánó, cukor
    • 3 tk petrezselyem
    • 2 ek reszelt parmezán
    • 250 g spagetti

    Elkészítése:

    Sós vízben megfőzzük a spagettit. A főző vízből elteszünk kb. másfél dl-t.

    A fokhagymát apró kockára vágjuk, és közepes lángon, az olíva olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

    Hozzáadjuk a paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és egy kevés cukrot. Öntünk rá 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd pár percig forraljuk.

    Beletesszük a rákot, a kagylót és a félbe vágott koktél paradicsomot, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

    Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.

    Összeforgatjuk a spagettivel, majd azonnal tálaljuk.

    A garnélás-kagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 137 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá