Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás, babos spagetti recept

Szalonnás, babos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 paradicsomos babkonzerv (420 g)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 35 dkg spagetti

    Elkészítése:

    A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd a főzővízből kb 1 dl-t kimerünk és leszűrjük a tésztát.

    A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben a zsírjára sütjük, ezután hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és a féretett főzővizet. A

    ddig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, közben sózzuk (csak finoman, mert a szalonna is sós ) és borsozzuk, majd a kifőtt tésztával azonnal fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá