Szalonnás, babos spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 paradicsomos babkonzerv (420 g)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 35 dkg spagetti

Elkészítése:

A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd a főzővízből kb 1 dl-t kimerünk és leszűrjük a tésztát.

A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben a zsírjára sütjük, ezután hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és a féretett főzővizet. A

ddig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, közben sózzuk (csak finoman, mert a szalonna is sós ) és borsozzuk, majd a kifőtt tésztával azonnal fogyasztjuk.