Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-babos sertéstarja recept

Szalonnás-babos sertéstarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7-8 nagyobb szelet tarja
    • 25 dkg császárszalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 vörösbab konzerv (400 g-os)
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 3 dl sör
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tarjaszeleteket klopfoljuk ki, de arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony. Ezután ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk állni, ameddig a babos ragut elkészítjük.

    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra. A babot tegyük egy szűrőbe, majd öblítsük le és csepegtessük le.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a felcsíkozott szalonnát, öntsük rá az olajat, majd süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pár perc múlva amikor a hagyma kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a lecsepegtetett babot is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, kevergetve pároljuk még 1-2 percig, majd hűtsük langyosra.

    A kukoricalisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a hússzeleteket.

    Ezután a hússzelet egyik felére kanalazzuk rá a szalonnás-babos tölteléket, majd hajtsuk rá a szabadon maradt húsrészt. Mindegyik szelet hússal így járjunk el (én hústűvel átszúrtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét a töltött hússzelet, de ezt el is hagyhatjuk).

    A megtöltött hússzeleteket helyezzük egymás mellé egy tepsibe, kanalazzuk mellé a kimaradt tölteléket, majd öntsük fel a sörrel és fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten egy óra alatt pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam):

    Ezután vegyük le a fóliát, kicsit emeljünk a hőfokon és süssük szép pirosra a húst.

    Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet…. jól illik hozzá pl a krumplipüré.

    Tipp:

    Tálaláskor a szalonnás-babos tarjaszeleteket ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá