Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás kakasmell stefánia recept

Szalonnás kakasmell stefánia
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kakasmell
    • 25 dkg füstölt császárszalonna
    • 2 zsemle
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 15 dkg sajt
    • kb 1,5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A zsemlét áztassuk be, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Ezután öntsünk rá egy kevés olajat, majd pároljuk üvegesre, végül pedig hűtsük ki teljesen.

    A kakasmellet és a császárszalonnát daráljuk le, majd adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemlét, az üvegesre párolt vöröshagymát, a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és gyúrjuk össze a masszát.

    Ezután adjuk hozzá az egész tojást, majd szintén gyúrjuk alaposan össze.

    A tepsibe öntsünk bele kb 1 dl étolajat, majd tegyük bele a húsmassza felét.

    Ezután tegyük a közepére a csíkokra vágott sajtot, majd fedjük be a maradék húsmasszával (a tepsiben lévő olajból kanalazzunk rá).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb egy óra alatt süssük szép pirosra (Én légkeverésnél 170 fokon, 60 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    Tipp:

    Tálaláskor a felszeletelt stefániát ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré, a hagymás tört krumpli, de pl egy tányér főzelék is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá