Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia pogácsa recept

Stefánia pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg puha margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 45 dkg finomliszt
    • 15 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 2 ek baracklekvár

    Tetejére:

    • olvasztott csoki
    • dekorcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a sütőport, majd az egészet alaposan elmorzsoljuk a margarinnal.

    Hozzáadjuk a diót, tojássárgákat és egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb 1 órára hűtőbe tesszük.

    A lehűtött tésztát két részre osztjuk és egyenként, lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.

    Egy tepsire sorakoztatjuk a korongokat egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. A m,aradék tésztát újra összegyúrjuk és nyújtjuk, szaggatjuk.

    180 fokos sütőben 10, maximum 12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett fényes, kemény habbá verjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a lekvárt.

    2-2 korongot összeragasztunk a tojáshabbal.

    Olvasztott csokival és dekorcukorral díszítjük a kész sütemények tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá