Stefánia pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg puha margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált dió
  • 4 tojássárgája
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek baracklekvár

Tetejére:

  • olvasztott csoki
  • dekorcukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a sütőport, majd az egészet alaposan elmorzsoljuk a margarinnal.

Hozzáadjuk a diót, tojássárgákat és egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb 1 órára hűtőbe tesszük.

A lehűtött tésztát két részre osztjuk és egyenként, lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.

Egy tepsire sorakoztatjuk a korongokat egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. A m,aradék tésztát újra összegyúrjuk és nyújtjuk, szaggatjuk.

180 fokos sütőben 10, maximum 12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett fényes, kemény habbá verjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a lekvárt.

2-2 korongot összeragasztunk a tojáshabbal.

Olvasztott csokival és dekorcukorral díszítjük a kész sütemények tetejét.