Garnélás-kagylós spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek paradicsompüré
  • 10 szem koktél paradicsom
  • 250 g garnélarák
  • 250 g kagylóhús
  • só, bors, oregánó, cukor
  • 3 tk petrezselyem
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 250 g spagetti

Elkészítése:

Sós vízben megfőzzük a spagettit. A főző vízből elteszünk kb. másfél dl-t.

A fokhagymát apró kockára vágjuk, és közepes lángon, az olíva olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és egy kevés cukrot. Öntünk rá 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd pár percig forraljuk.

Beletesszük a rákot, a kagylót és a félbe vágott koktél paradicsomot, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.

Összeforgatjuk a spagettivel, majd azonnal tálaljuk.