Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eredeti carbonara recept

Eredeti carbonara
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g parmezán sajt, plusz a tálaláshoz
    • 150 g darabolt pancetta vagy bacon
    • 200 g spagetti tészta
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt bors vagy ízlés szerint
    • ízlés szerint lehet sót hozzáadni, ha a szalonna nem elég sós
    • (olíva)olaj

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük.

    A darabolt pancettát vagy bacont elkezdjük kisütni, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben hozzáadjuk a borsot.

    Közben a tojássárgákat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt és jól összekeverjük.

    Amikor kisült a szalonna zsírja, akkor hozzáadjuk a vízből még forrón a tésztát és néhány kanálnyit a tészta főzővízéből és alaposan összekeverjük.

    Amint összeforgattuk, akkor golamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket és még annyi vizet adunk hozzá, hogy jó krémes legyen az ételünk. 1-2 percig kevergetjük, majd reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá