Eredeti carbonara

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Eredeti carbonara

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 40 g parmezán sajt, plusz a tálaláshoz
  • 150 g darabolt pancetta vagy bacon
  • 200 g spagetti tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt bors vagy ízlés szerint
  • ízlés szerint lehet sót hozzáadni, ha a szalonna nem elég sós
  • (olíva)olaj

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük.

A darabolt pancettát vagy bacont elkezdjük kisütni, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben hozzáadjuk a borsot.

Közben a tojássárgákat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt és jól összekeverjük.

Amikor kisült a szalonna zsírja, akkor hozzáadjuk a vízből még forrón a tésztát és néhány kanálnyit a tészta főzővízéből és alaposan összekeverjük.

Amint összeforgattuk, akkor golamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket és még annyi vizet adunk hozzá, hogy jó krémes legyen az ételünk. 1-2 percig kevergetjük, majd reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.